30 Mart 2011 Çarşamba

BİR DE BU KÖFTEYİ DENEYİN:)) KARNIBAHAR KÖFTESİ


Nefis bir lezzet sebze severler için, sevmeyenler için ise bundan sonra sevecekleri bir lezzet:)))
Tarif umutsepetine ait. Ben de bir tekrarlayım burda:

Malzemeler
-1 adet orta boy karnıbahar
-2 sap taze soğan
-Bir tutam maydanoz
-1 su bardağı kaşar rendesi
-1 yumurta
-karabiber,nane,köri,kırmızıbiber,kimyon(arzuya göre)
-yaklaşık 1 su bardağı un(karışım cıvık olursa tekrar un eklenebilir)
Kızartmak için
-Sıvıyağ
-Galeta unu

Şimdi karnıbaharları püre haline gelinceye kadar tuzlu suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüp sırasıyla yumurta yeşillikler,kaşar rendesi, baharatlar ve un ilave edip yoğuralım. yarım saat üzeri kapalı bir biçimde dolapta bekletelim.Sonra yağı kızdırın ve karışımdan köfte şeklinde parçalar hazırlayıp, galeta ununa bulayınız ve kızgın yağda kızartınız. Arzuya göre yanında sarımsaklı yoğurtta kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...:) Çok lezzetli... sebze yemeyen kızım bile severek yedi.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...